Werkwijze

Kennismakingsgesprek (gratis)

In een kennismakingsgesprek zullen we je veranderwens en verwachtingen bespreken. We kijken dan ook of er een wederzijdse klik is. Ik zal mijn werkwijze uitleggen en bespreken hoeveel coachsessies ik verwacht dat er nodig zijn. Dit is afhankelijk van je hulpvraag. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal 45 minuten, is kosteloos en vrijblijvend. Het kan zowel live als online plaatsvinden.

Intakegesprek

Als we besluiten met elkaar verder te gaan, vul je voorafgaand aan het intakegesprek thuis het intakeformulier in. Afhankelijk van je hulpvraag kunnen daar nog andere formulieren bijkomen. Het is ook afhankelijk van je hulpvraag of we een complete leefstijlanalyse gaan maken. Dit kan ik na het kennismakingsgesprek inschatten. Tijdens het intakegesprek zal ik je veel vragen stellen en bespreken we jouw hulpvraag en het doel waar je naar toe wilt. Op deze manier krijg je inzicht waar de disbalans zit in je leven en aan welke gebieden je aandacht wilt besteden.

Leefstijlanalyse + Persoonlijk Leefstijladvies

Een onderdeel van je coachtraject kan het maken van een complete leefstijlanalyse zijn. Als je veranderwens meer op het fysieke vlak ligt bijvoorbeeld. Voorafgaand aan het intakegesprek vul je thuis de analyse in. In deze analyse zullen we ingaan op verschillende onderdelen: voeding, beweging, stress/ontspanning, slaap, alcohol en roken. Ook zullen we een lichaamsmeting doen (gewicht, BMI, spiermassa percentage, vetpercentage, visceraal vetniveau). Aan de hand van de resultaten stellen we een plan op waarmee je aan je veranderwens gaan werken en maken we een Persoonlijk Leefstijladvies.

Coachsessies

De coachsessies die volgen na het intakegesprek zullen iedere 2 weken plaatsvinden. Ik werk met verschillende methodes en technieken, passend bij jou en je veranderwens. Ik wil je de tools geven om weer lekker in je vel te komen en te blijven. Het aantal sessies is afhankelijk van de vraagstelling. Gemiddeld zijn zo’n vijf tot zeven sessies nodig (inclusief het intakegesprek) om je doelen te behalen, oude levenspatronen te doorbreken en nieuw gedrag eigen te maken voor duurzame gedragsverandering.

Het gehele coachtraject zal meestal zo’n 3 maanden in beslag nemen. Dit is ook wel nodig om je nieuwe gedrag eigen te maken en de verandering echt duurzaam te integreren in je dagelijkse leven.